Македонија

„Денешен“: Заев сака да реализира сценарио од интерес на странските служби

„Денешен“: Заев сака да реализира сценарио од интерес на странските служби

Заев почна да го реализира своето сценарио. Ова е она што и Заев и странските служби со кои соработувал го посакуваат, а тоа е радикализација и вжештување на ситуацијата, пишува Денешен.мк.

Странските служби не работат и не ги интересираат пари, туку се мотивирани од други интереси, а тие нивни интереси не може да бидат позитивни за Македонија.

-Заев, свесно или несвесно ги вовлекува членовите на сдсм во опасна игра против Македонија. Влогот е голем, за Македонија се работи. Тие не треба слушајќи ги манипулациите на Заев да работат против Македонија. Не треба да дозволат да удрат од грб на државата, а во интерес на странски служби и странски интереси, пишува Денешен.

Заев пропаѓа, фатен е на дело и сега тој сака да се опкружи со жив штит од луѓе водејќи се од девизата “ако пропаѓам јас нека пропадне и Македонија“.

-Сите повици на лица од неговото опкружување од типот на Героски, Тричковски, Фрчковски и слични на нив кои сакаат да предизвикаат раздор, конфликт во македонското национално ткиво за да се ослаби македонската позиција, држава и имиџот на нашата земја се токму дел од ова сценарио кое јавноста го препозна како такво и жестоко се противи на истото. Не треба да има се дозволи на овие луѓе да ја спроведуваат туѓа агенда која има антидржавен карактер која има за цел раздор помеѓу Македонците, креирање на хаос и тензии пишува порталот.

Граѓаните веќе се радикализираат и се револтирани од постапките на Заев и Верушевски и веќе се најавуваат протести и собирања против шпионажата и странските интереси. Тие се револтирани од велепредавничкото однесување на Заев.

Преку социјалните мрежи се најавуваат собири, народот негодува, на социјалните мрежи постојано се споделуваат статуси кои ги окарактеризираат ваквите постапки како предавнички, квислиншки и против државата и уставот. Поголема група од над 3000 луѓе се собраа пред Споменикот на бранителите како израз на револт од постапките на опозицискиот лидер, каде се слушаа скандирања “Прекипа чашата”, “Ова е премногу“…