понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Денеска е меѓународен ден на прегратките

power-of-a-hug

Последни вести

Пет до шест прегратки дневно ќе ви го направат животот поубав и подолг, сметаат психолозите. А истото го заклучил и американскиот свештеник Кевин Заборни, кој уште во 1982 година денешниот ден го прогласи за меѓународен ден на прегратките.

Дека прегрнувањето има лековити својства потврдува и психологот Вирџинија Сатир и тврди дека на човек му се потребни четири прегратки на ден за да преживее. Таа дополнува дека потребни се осум прегратки дневно за да се одржиме, а 12 за да напредуваме.

Светски познатиот психолог Џек Кенфилд во својата теорија за прегрнувањето наведува дека прегрнувањето е здраво, целосно природно и практично совршено.

Најчитани вести