петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 66

Денеска е Митровденска задушница

На Задушница верните даваат милостина на сиромашните во име на покојните и се молат за покој на нивните души.

Денеска е Митровденска задушница

Денеска е Митровденска задушница

Поврзани вести

Православните христијани денеска одбележуваат Митровденска задушница во чест на душите на мртвите. На овој ден се посетуваат гробиштата каде што со молитва, пченица и лепче осветено со црвено вино се изразува помен за починатите.

На Задушница верните даваат милостина на сиромашните во име на покојните и се молат за покој на нивните души. Во православната црква, празникот Задушница секогаш паѓа во саботата пред празникот Митровден. Тогаш, верниците ги по

Најчитани вести