Македонија

Денеска е Светскиот ден на лица со Даунов синдром

Денеска е Светскиот ден на лица со Даунов синдром
Одбележување на Светскиот ден на лица со Даунов синдром
Во организација на здружението „Трисомија 21“ денеска ќе биде одбележан Светскиот ден на лицата со Даунов синдром – 21 март, со цел да им се даде поддршка на овие деца и младинци.

Претставата „Пинокио“ во која актери се деца и младинци со Даунов синдром е втора самостојна продукција на ова здружение, како резултат на волонтерските напори на родителите, по претставата „Во светот на бајките“ која беше изведена во „Тетарот за деца и младинци“ во 2014 година.

Здружението има за цел во своите активности да вклучи што поголем број лица со Даунов сиднром, со цел да го разбуди ентузијазмот и да ги мотивира и оние лица со навидум помали потенцијали. Мотото на ова здружение е – Сите можеме, ако се трудиме и ако сакаме!