Македонија

Денеска ќе се одри триатло првенството „Дојран 2014“

Денеска ќе се одри триатло првенството „Дојран 2014“

Денеска во  Стар Дојран ќе се одржи првенството „Дојран 2014“.

Учесниците во женска и машка конкуренција ќе се натпреваруваат во дисциплините пливање, велосипедизам и трчање на патеки што ќе бидат приспособени според возрасните граници и можности на учесниците.

Патеките за дисциплините велосипедизам и трчање ќе се трасираат по патот од Стар Дојран кон граничниот премин со Грција за велосипедистите, а за тркачите на кејот покрај Дојранското Езеро.

Право на учество на првенството во Стар Дојран имаат сите регистрирани спортисти во Триатлон федерацијата на Македонија, кои мора да бидат осигурани и лекарски прегледани.