среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 46

Денеска почнува пролетта

Првиот пролетен ден во Македонија ќе трае 12 часа и 5 минути.

prolet-cvetovi

Последни вести

Пролетта на северната хемисфера почнува денеска во 11:20 часот. Во исто време на јужната хемисфера ќе настапи есента.

Првиот пролетен ден во Македонија ќе трае 12 часа и 5 минути. Сонцето ќе изгрее во 5 часот и 39 минути,  а ќе зајде во 17 часот и 44 минути. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 18 минути по полноќ, а ќе зајде во 10 часот и 16 минути.

Најчитани вести