Македонија

Денеска сончево, со можност за дожд

Денеска сончево, со можност за дожд

Времето денеска ќе биде сончево и топло, со можни врнежи од дожд во попладневните часови.

Максималната температура долж повардарието ќе достигне вредности од 27 до 30 Целзијусови степени, додека во југозападниот регион истата ќе има вредности од 24 до 26 Целзијусови степени.

Низините во централно источниот крај очекуваат највисока дневна температура околу 26 Целзијусови степени.
УВ индексот ќе има висока вредност 8.

Во овој случај ќе треба да се заштитите соодветно од УВ зрачењето.