Македонија

Денеска сончево време до 23 степени

Денеска сончево време до 23 степени

Денеска во земјава ќе биде претежно сончево со слаб ветер со променлив правец. Утринските температури ќе се движат од 0 Цлзијусови степени до 7 Целзијусови степени. Дневните температури ќе достигнат до 14 Целзијусови степени, односно до 23 Целзијусови степени.

Во Скопје утринската температура ќе се движи до 5 Целзијусови степени, а дневната температура ќе достигне до 21 Целзујусов степен.