четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Денеска судско рочиште за „Диво Насеље“

Пред спојување на двата предмета „Диво насеље“ и „Молња“ сведочеа околу 20-тина лица, во најголем дел роднини на обвинетите и жители на кумановско Диво насеље, кои тврдеа дека на 8 мај лани не забележале ништо невообичаено во населбата.

sudi-4-

Поврзани вести

На денешното судско рочиште ќе се читаат исказите на заштитените сведоци кои беа сослушани за време на главната расправа.
И следните десетина рочишта се очекува  да бидат затворени за јавност. Пред спојување на двата предмета „Диво насеље“ и „Молња“  сведочеа околу 20-тина лица, во најголем дел роднини на обвинетите и жители на кумановско Диво насеље, кои тврдеа дека на 8 мај лани не забележале ништо невообичаено во населбата.
Во случајов 37 лица се обвинети за тероризам. Тие не ги прифаќаат обвиненијата за тероризам.

Најчитани вести