Македонија

Денеска започнува летото

Денеска започнува летото

На северната Земјина полутопка денеска во 12:51офцијално започнува летото.

Во исто време за жителите на јужната Земјина полутопка почнува зимата. Денеска денот ќе биде најдолг, а ноќта најкратка.