Македонија

Денот на народното востание 11 Октомври неработен за сите граѓани

Денот на народното востание 11 Октомври неработен за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 11 октомври 2016 година (вторник), Денот на народното востание, е неработен ден за сите граѓани на  Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Денот на народното востание на граѓаните на Република Македонија.