понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Денот на планетата Земја се одбележа низ училиштата во општина Кисела Вода

deca-kv1

Последни вести

Денот на планетата Земја со повеќе активности беше одбележан во сите училишта во општина Кисела Вода.

Учениците од ОУ “Партенија Зографски” заедно со своите наставници, ги презентираа своите изработки во рамки на претходно реализираната еко работилница. Потоа, беше остварена и посета на депонијата Дрисла, каде што преку презентација на видео – бим беа запознаени и им беше  целосно презентиран процесот на селекција на отпадот.

deca-kv

Во сите останати училишта низ општина Кисела Вода, беа изведени предавања за подигнување на еколошката свест и зачувување на животната средина.

deca-kv2

Денот на планетата Земја за првпат е одбележан во САД, во 1970 година, кога се одржани најголемите еколошки демонстрации во историјата.

Најчитани вести