Магазин

Дензел Вашингтон ќе режира епизода од „Вовед во анатомија“

Дензел Вашингтон ќе режира епизода од „Вовед во анатомија“

Дензел Вашингтон ќе биде режисер на деветата епизода од 12. сезона на серијата „Вовед во анатомија“. Иако има режирано веќе два филма, ова ќе му биде прва работа позади камерите на телевизија.

Веднаш откако потврди дека ќе биде зајакнување на 12-та сезона на „Вовед на анатомија“, многумина се надеваа дека ќе го видат во улога на лекар, но Дензел Вашингтон (60) ќе работи само зад камерите. Оскаровецот ќе ја режира деветата епизода од 12 .-та сезона на хит серијата.

Снимањето почнува кон крајот на месецот, а на Дензел после два филма, ова ќему  биде режисерски ТВ првенец.

Вашингтон, имено, е близок пријател на извршната продуцентка на серијата, Деби Ален.

– Оваа сезона, јас бирам режисери. Од 24 епизоди, десет од нив ќе бидат режирани од жени, за сега, рече Ален.