Македонија,Крими хроника

Депортирани албански државјани кои имаат забрана за влез во Македонија

Депортирани албански државјани кои имаат забрана за влез во Македонија

Вчера во Гостивар од страна на полициски службеник поради илегален влез и немање документи за утврдување на идентитет биле приведени и задржани албанските државјани Е.Ш.(25), Д.Д.(17) и А.А.(20). По извршените проверки било утврдено дека лицата евидентираат со активни забрани за влез во Република Македонија и истите се депортирани во Република Албанија.