Секс

Десет факти за ерекцијата

Десет факти за ерекцијата

Сигурно знаете што е ерекција и како до тоа доаѓа. Меѓутоа, ова веројатно не сте го знаеле.

Не е секоја ерекција иста

Рефлексната ерекција настанува за време на сексуалниот однос, психогеничната настанува во текот на фантазирањето, а ноќната ерекција за време на сон. ПОоледните два вида на ерекција можат да се појават и несвесно, а дури и во непримерни ситуации.

Порното не е секси

Студијата покажала дека мажите кои патат од еректилна дисфункција можеби може да открие за неговите пороци. Ако некогаш сте сретнале некој со овој проблем, предложеле му одење на журка, опивање или пушење на голем број на цигари.

Muskarac-telo

Спињето е секси

Редовниот сон позитивно влијае на сексуалната желба. Кај мажот кој лошо спие или пати од несоница, може да се очекува проблеми со ерекција.

Оралниот секс може да го зголеми пенисот

Истражувањето покажало дека продолжувањето на машкиот полов орган за време на ерекција настанува поради оралниот секс, а додека пак оваа големина не ја достигнува по мастурбација.

На кои им е важно и каде го прават „тоа“

Можеби вам не ви е битно каде ќе водите љубов, но сепак имајте во предвид дека постојат и лица кои не можат да имаат секс на пример во собата која ја делат со цимери, во станот во кој родителите спијат во другата соба или ако децата си играат во близина. На некои им пречи и присуството на домашното милениче.

Кога и баш не е прав како стрела

Пејрониевата болест е болест со која се искривува пенисот, но и благата „кривина“ не е проблем за успешна ерекција, не паничете.

m

Мастурбацијата е во ред, но…

Доколку сакате вашиот пенис да биде поголем за следниот сексуален однос, немојте да мастурирате некое време, повеќе крв ќе дојде дом половиот орган кога ќе дојде до стимулација.

На диета!

Дебелите мажи имаат пониско ниво на тестерон и затоа нивниот пенис се функционира со полна сила.

Кондомот може да пречи

Кондомот може лошо да влијае на ерекцијата, но тоа и понатаму не смее да биде изговор за да не се користи. Доволно е само мажот дополнителни да се стимулира, а предиграта подолго да трае.

Изненадување!

Да, да може и тоа да се случи. Неконтролираната ерекција може да е возбудлива за партнерот, но за овој на кој му се јавила на јавно место, на работа…. па баш и не е!