Магазин

Десет години си ја носи венчаницата

Десет години си ја носи венчаницата

Ксијанг Јунфенг веќе десет години не ја соблекува својата венчавка. Таа по првиот несреќен брак, го пронашла човекот на својот живот и се омажила за него, па одлучила венчаницата да ја носи секој ден за да ја потсетува на тие убави моменти.

Нејзината животна прикаzна била многу тажна. На 18 години била киднапирана и продадена на маж кој ја малтретирал. Физички ја злоставувал и ја принудувал да ги работи најтешките работи на плантажите.

Ксијанг по 15 години робовски и макотрпен живот, успеала да побегне и да се сокрие од злоставувачот во една село, каде што ја прифатила една селанка, која ја запознала со братот Жу Женглијанг. Веднаш се родила љубов која трае и денес.