Крими хроника

Десет сообраќајки во Скопје, едно лице тешко повредено

Десет сообраќајки во Скопје, едно лице тешко повредено

Едно лице се здобило со тешки телесни повреди, девет со полесни, а во четири е причинета материјална штета во вкупно 10 сообраќајни несреќи што се случиле во текот на вчерашниот ден на подрачјето на СВР Скопје.

Во текот на вчерашниот ден од страна на сообраќајната полиција откриени се поголем број на прекршоци. Сообраќајната полиција во текот не вчерашниот ден издала 26 прекршочни платни налози и 97 мандатни платни налози за сторени прекршоци од областа на сообраќајот.

Со специјалното возило „пајак“ отстранети се вкупно 64 возила.