сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Десетгодишно дете се удави во Дунав

Kanal_DTD

Последни вести

Учебната година заврши кобно за десетгодишниот Ѓорѓе Пантиќ, кој во четвртокот се удавил во Дунав.

Неговит другарчиња криеле за неговата смрт.

Децата пополаднето после капење си заминале дома, но никој на родителите не кажал дека Ѓорѓе исчезнал, па по инсистирање, тие признале дека вирот го повлекол телото на момчето.

По завршувањето на учебната година, Ѓорѓе сакал да прослави заедно со другарите, па заминале да се капат во Дунав. За жал Ѓорѓе не се вратил, бидејќи водата го повлекла, а според неофицијални извори тој не знаел да плива.

Неговата мајка повикала полиција бидејќи детето не се вратило дома, а по неколку часа трагање телото е пронајдено.

На извлекувањето на телото од реката присуствувал и мајката за да го идентификува.

„Имав пет синови и пет ќерки, сега останав без едно дете!“, изјавила неутешната мајка.

Најчитани вести