Свет

Десетмина убиени при бомбашки напад во предградие на Кабул

Десетмина убиени при бомбашки напад во предградие на Кабул

Нападот бил извршен во месноста Пагман, којашто се наоѓа на неколку километри западно од Кабул, пишува МИА.

Бомбашот-самоубиец се разнел во автобус којшто превезувал група  правници, соопшти авганистанското Министерство за внатрешни работи.

До овој момент никој не ја презел одговорноста за нападот, којшто всушност е извршен на денот кога талибанците официјално потврдија дека нивниот лидер, мула Ахтар Мансур бил убиен при напад на американската авијација. Тие, меѓу другото, објавија и дека негов наследник ќе биде Хајбатула Ахунзада.