петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Деспотоски: Во моментов се решава проблемот со депонијата во Кичево

Благоја Деспотоски нагласи дека во мандатот додека тој бил градоначалник на Кичево, преземал низа активности за решавање на овој горлив проблем за кичевчани.

Деспотоски: Во моментов се решава проблемот со депонијата во Кичево

Деспотоски: Во моментов се решава проблемот со депонијата во Кичево

Последни вести

На денешното деветто продолжение на 63-тата седница на Комисијата за финансирање и буџет пратениците ја продолжија дебтата и амандманската расправа за Предлог-Буџетот за 2016 година.

На оваа седница, пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Благоја Деспотоски даде образложение и реплицираше во врска со амандманот поднесен од страна на пратеничката од СДСМ Биљана Настеска со кој таа бара од Буџетот на Република Македонија да се обезбедат 65 милиони денари за изградба на градска депонија во Кичево.

„Колешке Настеска, се е точно во врска со депонијата во Кичево. Но погрешна е адресата од која бараме пари за да се реши, со пари во моментов не се решава, туку прво треба да се изнајде регионална депонија каде ќе се однесе тој отпад“, вака започна репликата на пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Деспотоски.

Тој потоа продолжи и нагласи дека пратеничката подносител на овој амандман Настеска не била

Најчитани вести