Свет

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ФОТО: Дете сече глава на војник

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ФОТО: Дете сече глава на војник
ФОТО: Дете сече глава на војник

Џихадистите од ИСИС принудиле дете, кое не личи постаро до 10 години, да ја отсече главата на офицер на сириската војска. Се претпоставува дека видеото е снимено во покраината Хомс, откако несреќниот офицер бил заробен во близина на контролниот пункт Ал-Бојасри.

Исламистите сè повеќе користат деца како извршители на мачните убиства, па деца кои не се постари од 12 години се снимени како пукаат во тилови од непосредна близина.

Сепак, досега не било забележано некое дете да изврши вака брутално убиство со нож.