Македонија,Спорт

Детскиот кошаркарски летен камп на МЗТ почнува утре

Детскиот кошаркарски летен камп на МЗТ почнува утре

На терените во Спортскиот центар „Ново Лисиче“ од утре почнува детскиот летен кошаркарски камп во организација на „МЗТ Скопје – Аеродром“.

-Летниот кошаркарски камп, кој ќе трае до 24.6.2015 година, за децата-учесници ќе обезбеди возбудливо летно спортско доживување, незаборавни денови поминати во дружење и забава со најдобрите кошаркари од сениорскиот тим на МЗТ, како и усовршување на техниките на игра, информираат од општина Аеродром.

Исто така, е организирано натпреварување еден на еден, тројца на тројца, како и слободни фрлања и шутирање тројки, а за најдобрите дрес и пехар за постигнатиот успех