Македонија

Девет сообраќајки во Скопје, шест лица полесно повредени

Девет сообраќајки во Скопје, шест лица полесно повредени

Сообраќајната полиција вчера санкционирала шест возачи кои се движеле со брзина поголема од дозволената, пет возачи кои поминале на црвено светло на семафор, четворица возачи кои не ги почитувале правилата за престигнување, двајца возачи не отстапиле првенство на минување на пешаците на обележан пешачки премин, како и 12 возачи кои го управувале возилото без возачка дозвола, односно нерегистрирано. Затекнати се и 43 непрописно паркирани возила.

Со специјалното возило „пајак“ отстранети се 65 возила.