четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 58

Деветоодделенците ќе ги добијат резултатите од екстерното

eksterno-testiranje

Поврзани вести

Државниот испитен центар информира дека денеска ќе бидат објавени резултатите од јунската сесија на екстерното проверување на постигањата на учениците од деветто одделение.

Право на приговор на резултатите учениците имаат во наредните три дена и тој треба да се достави до училиштата каде ќе им биде овозможен и увид во тестот.

Деветоодделенците први ги добиваат резултатите од екстерното затоа што им претстои запишување во прва година средно образование. Резултатите за останатите ученици ќе бидат објавени кон крајот на месецов.

Најчитани вести