Магазин

Деветте најчести прашања за здравјето на Гугл

Деветте најчести прашања за здравјето на Гугл

Списанието „Тајм“ ја објави листата на деветте најпопуларни пребарувања врзани за здравјето на Гугл во текот на оваа година, според стручњаците на компанијата, а на таа листа се прашања што се однесуваат на репродуктивното здравје, дишните органи, нутриционизмот….

Прашањата биле поставани од јануари до ноември 2015 година, наведува списанието, а пренесува весникот „Вечерњи лист“.

Некои од најчестите прашања се: дали бронхитисот е заразен, колку вода треба да се пие, што е глутен, колку долго сум бремена, колку калории треба да се јадат, колку долго трае грипот и слично.