четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 9

Девизните резерви 2,728 милијарди евра

Девизните резерви на Република Македонија заклучно со 31 октомври 2016 година изнесуваат 2.728,95 милиони евра, објави Народната банка на Република Македонија.

девизните

Поврзани вести

Според објавените податоци 2.466,21 милион евра се девизни резервни средства во конвертабилна валута, 4,72 милиони евра се специјални права на влечења од ММФ и злато 258,02 милиони евра.

Најчитани вести