Балкан

Девојка од Србија исчезна во Лондон

Девојка од Србија исчезна во Лондон

Дваесетгодишната Кристина Фењсароши од Србија исчезна во Лондон пред повеќе од 30 часа.

Според исказите на нејзините пријатели, таа преку една агенција пред три недели заминала да работи во Лондон, а вчера не се појавила на работа и оттогаш и се губи секаква трага.

kristina1

-Цимерката со која е во Лондон се појавила на работа, но Кристина не. Ја побаравме на телефон, меѓутоа не е достапна. Деактивиран е и нејзиниот Фејсбук профил. Исплашени сме и молиме за помош, вели еден нејзин пријател.

kristina2

За случајот е известена и англиската полиција. Истрагата покажала дека девојката не е во ниту една болница, ниту пак ја поминала границата.