среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 47

Дијаспора: Странските претставници во Македонија да престанат да се мешаат во внатрешните работи

На 18 декември 2016 година во Перт Западна Австралија беше одржан општо народен собир во поддршка на демократските избори во Република Македонија. Македонците од дијаспората уште еднаш недвосмислено ја искажаа подршката за ВМРО-ДПМНЕ и воедно бараат ДИК да престане да си игра со чувствата на македонските гласачи и како што на самиот почеток ги призна изборите уште еднаш да собере сила и без притисок на странските амбасади и своите наредбодавци од СДС да излезат и да го признаат победоносниот резултат на ВМРО-ДПМНЕ со што ќе овозможат Република Македонија да го задржи пиететот на демократска земја со функционални институции, земја која гордо ке чекори кон својата светла иднина, се вели во соопштението од Обединети македонски организации на Западна Австралија.

дијаспора

Поврзани вести

Од осамостојувањето па до денешни дни во овие 25 години, СДС на сите парламантарни, претседателски или општински избори се појавува со анти  – македонска  политика кон својот  народ, и ниту еднаш досега  не  го освоиле гласот на народот преку почитување на волјата  на  македонските граѓани. Во 1994 и 1995 година на парламентарните и претседателските  избори  тогашните  политички структури доделија преку  140.000  државјанства  на  жители  од  Косово  кои од  ЕУ  беа  протерани,  а Македонија беше транзитна  земја. Дали политичкото лицемерство во надградна форма е нова политичка иднина, дали неговата најава за двојазичност на цела територија на Република Македонија е континуитет на она што неговиот претходник  и иделог го направи на територијалната поделба кога на изборите во 2002 година им  беше ветено дека во сите општини во кој мнозинството граѓани беше македонско ги направи да имаат градоначалници од малцинските етнички заедници односно Албанци. Со донесувањето на незаконската одлука на  ДИК, а со цел изигрување на  изборната волја на граѓаните на Република Македонија работењето на ДИК е претворено во пародија, ги повикуваме странските претставници во Република Македонија, да престанат да се мешаат во  внатрешните работи на Република Македонија, ги повикуваме членовите на ДИК совесно, да го признаат победничкиот резултат на ВМРО ДПМНЕ а со тоа да им овозможат мирен сон на македонските граѓани, велат од македонската дијаспора.

mk-dijaspora-avstralija111

Оттаму додаваат дека нема место на политичка сцена за лидер на македонска политичка партија кој јавно поддржува друга држава и пропагира разнебитување и поделба на Македонија.

Дали е ова уште едно од многуте лицемерства на СДС кои во последно време навикнавме да ги слушаме, лидерот на СДС најбрутално се впушти во политичка авантура на распродавање на македонските вредности и национални интереси, безвреден му е обидот да ги закрви и ги донесе во војна  македонските  граѓани,  “месијата”  залудно се  обидува да ја злоупотреби  политиката  и македонските интересите  на  „месијата“ на  најподол начин ја  злоупотреби политиката и  македонските интереси за  свој личен интерес, стои во соопштението од Обединети македонски организации на Западна Австралија.

Најчитани вести