четврток, 30 март 2017  |  Вести денес: 39

ДИК го објави списокот со спорните гласачи

Државната изборна комисија соопшти дека на својата веб-страница www.sec.mk го објави списокот на 39.502 граѓани чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни.

dik-nova-640x320

Поврзани вести

Државната изборна комисија соопшти дека на својата веб-страница www.sec.mk го објави списокот на 39.502 граѓани чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни.

За овие записи има несовпаѓање на податоците за граѓаните предмет на проверки во Избирачкиот список. ДИК воедно закажа и прес-конференција за денеска попладне, со почеток во 15 часот.

Најчитани вести