петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 53

ДИК ќе ги разгледува и одлучува по поднесените листи на кандидати за пратеници

dik

Поврзани вести

Државната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која ќе ги разгледува и ќе одлучува по поднесени листи на кандидати за избор на пратеници во Собранието на РМ.

Комисијата, исто така, треба да го утврди редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за предвремените парламентарни избори, на 5 јуни, треба да се изврши и жребување за распределба на локации за политичко рекламирање на рекламните паноа и билборди.

Најчитани вести