понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ДИК ќе одржи седница

ДИК од денеска продолжува со работа

ДИК од денеска продолжува со работа

Последни вести

Државната изборна комисија денеска во 13 часот ќе одржи седница на која треба да биде разгледано и усвоено Предлог-барањето податоци до Министерството за внатрешни работи согласно член 43 став 3 од Изборниот законик, како и Предлог-барањето податоци до Министерството за надворешни работи согласно член 38-а став 1,2,3 и 4 од Изборниот законик.

На седницата, како што соопшти ДИК, ќе се разгледаат и усвојат и Предлог-барањето податоци до Министерството за информатичко општество и администрација согласно член 32 став 1 од Изборниот законик на РМ, Јавниот повик до МНР за распишување предвремени парламентарни избори за пратеници во Собранието на РМ, Предлог – роковникот, како и Предлог – образецот барање за запишување, дополнување или бришење на податоците во посебниот извод од избирачкиот список и предлог Образец- Пријава за гласање во ДКП

Најчитани вести