петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Дика се согласува со потребата за евалуација на знаењето на студентите

dikaa500

Последни вести

Ректорот на Штуловиот универзитет Замир Дика на денешната дебата за реформите во високото образование посочи дека се согласува со потребата за евалуација на знаењето на студентите.

– Сите се согласуваме дека евалуацијата треба да се подобри, и да не се мисли дека покрај високообразованите институции државата ќе мери одредени знаења. Сугестиите можат да помогнат во тоа, рече Дика.

Ректорот на Штуловиот универзитет ја поздрави и идејата да се дозволи вклучување на странци во универзитетското работење.

Најчитани вести