среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 50

Димитриев: Од трибината ќе бидат испратени силни пораки

emil-630x289_thumb_medium500_229

Последни вести

Масовно присуство се забележува пред Спортскиот центар Борис Трајковски каде за половина час се очекува да започне голема трибина на ВМРО-ДПМНЕ.

Генералниот секретар на владејачката партија, Емил Димитриев истакна дека во секојдневната комуникација со општинските комитети, членовите на партијата иницираа собир на кој ќе бидат испратени пораки за актуелните политички случувања.

-Главните пораки денес ќе бидат испратени од премиерот Никола Груевски. Посветеноста во решавањето на реалните проблеми на граѓаните, нормалната политичка комуникација и легалниот избор на владејачка структура не можат да бидат заменети со деструктивноста која ја иницира опозицијата, истакна Димитриев.

Тој истакна дека се очекува масовна посетеност, бидејќи поканата е јавно отворена за сите заинтересирани.

Веќе се забележува позитивна атмсфера кај граѓаните за да ги чујат пораките кои, како што рече Димитриев, треба да бидат земени предвид од сите политички фактори.

Најчитани вести