среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 49

Димитриев: Продолжуваме фокусирани кон отворањето на нови работни места и намалување на невработеноста

Преодната влада ќе спроведува економски политики кои ќе го продолжат растот на бруто домашниот производ согласно проекциите кои се направени, ќе бидеме внимателни и нема да дозволиме зголемување на надворешниот долг и тој треба да остане на ниво какво што е сега умерено низок и четврт најмал во европа, посочи Димитриев.

emil-dimitriev (1)

Поврзани вести

Продолжувањето на развојот на економијата, согласно започнатта динамика,  ќе остане значајна компонента, рече техничкиот премиер Емил Димитриев во своето обраќање.

Најчитани вести