ТОП,Македонија

Димитриев: Сегашната Влада е политичка, а не техничка

Димитриев: Сегашната Влада е политичка, а не техничка

Премиерот Емил Димитриев по денешната посета на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој изјави дека оваа Влада е политичка, а не Влада за спроведување на изборите, бидејќи нема датум за нивно одржување.

Тој додаде дека се сконцентрирани на реализација на програмата.

– Не знам зошто повеќе се користи терминот техничка влада. Законот е многу јасен – техничка влада, односно влада за спроведување на изборите се формира 100 дена пред изборите. Во периодот пред и потоа си функционира политичка влада концентрирана на реализација на програмата со која го добила мандатот, рече Димитриев одговорајќи на новинарско прашање.