Македонија

Димитров: Македонецот е со блага и топла душа, но кога некој гази на Македонија длабоко зажалил

Димитров: Македонецот е со блага и топла душа, но кога некој гази на Македонија длабоко зажалил

Братислав Димитров во својот говор на протестот на ГДОМ пред СДСМ порача дека е убеден, гледајќи во масата народ, дека Македонија ќе ја преживее и оваа голема несреќа која  е во ликот и делото на македонската опозиција.

Македонскиот народ продолжи тој, е древен народ со блага и топла душа, но секогаш кога некој се обидел да згази на неа длабоко зажалил.

Јас порачувам дека така ќе иде и овој пат. Бевме заедно сите овие 10 години да бидеме заедно и во наредните 100 години, рече Димитров.