вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 61

Димитров: Македонскиот народ е со кротка душа додека некој не ни стапне на достоинството

g4

Поврзани вести

Народот сплотен во центарот на Скопје излезе за да даде голема поддршка за Граѓанското движење за одбрана на Македонија.

Македонскиот народ  е вредна нација со кротка и топла душа. Има чувство на милост, простување,  солидарниост. Но кога некој во историјата се обидел да згазне на нашето достоинство скапо го плаќал тоа. Така ќе биде и сега. Сите да излеземе на 5-ти јуни да покажеме како изгледа патриотско и домаќинско однесување, рече Братислав Димитров.

Тој испрати порака дека народот е непобедлив.

Да бидеме заедно како низ вековите, како што сме сега. Вие сте силата, вие сте непобедливи, во вас е силата на македонската иднина, рече Димитров.

Најчитани вести