среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 43

Димков: Не ни требаат никакви платформи, туку нови инвестиции

Тој апелираше до пратениците од СДСМ наместо да се обвинуваат кој е поголем Македонец, да ја отфрлат Тиранската платформа и да се насочат кон реалните проблеми на граѓаните.

9835-ne-ni-trebaat-nikakvi-platformi-tuku-novi-investicii

Последни вести

Пратеникот Трајчо Димков од ВМРО-ДПМНЕ на продолжението на Конститутивната седница на Собранието на Република Македонија, повтотрно како и на изминатите седници посочи дека на македонскиот народ не му е потребна никаква платформа, туку потребни се нови инвестиции кои што ќе ја раздвижат економијата и ќе отвораат нови работни места за граѓаните.

Димков додаде дека на таков начин се покажува грижата за сите граѓани без разлика дали се Македонци, Албанци, Турци, Срби, Власи, Роми или други националности.

Тој апелираше до пратениците од СДСМ наместо да се обвинуваат кој е поголем Македонец, да ја отфрлат Тиранската платформа и да се насочат кон реалните проблеми на граѓаните.

Најчитани вести