Македонија

Димовски: Целта на СДСМ е да создава деструкција и блокади

Димовски: Целта на СДСМ е да создава деструкција и блокади

Ова е луд предлог и ова е предлог кој што значи понатамошна деструкција, вели пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски.

СДСМ е решен и тоа е очигледно, продолжи Димовски, да создава конфликти, проблеми и деструкција.

Знаат дека сите овие предлози не само што се одбивани од наша странам беа одбивани и од   Здружението на новинари на Македонија, од Македонската асоцијација на новинари, од Асоцијацијата на медиуми, од многу експерти, граѓани и новинари, граѓани. Ставањето на маса на ваков предлог е очигледно креирање на нов конфликт во политичките процеси, закучи Димовски.