петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 43

Димовски: ЦК на ВМРО-ДПМНЕ со целосна поддршка на Груевски, Димитриев привремен премиер

dimovski-pres-vremeno-povlekuvanje

Поврзани вести

Кандидат за премиер на Македонија со кој ќе настапи ВМРО-ДПМНЕ на предвремените парламентарни избори ќе биде Никола Груевски, а за кандидат за премиер на Владата која е задолжена да ги спроведе овие избори ќе биде генералниот секретар на партијата Емил Димитриев. За овие одлуки на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ вечерва на прес – конференција информираше Илија Димовски, член на ИК.

Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ му дава целосна поддршка на претседателот на партијата Никола Груевски во постапките и чекорите кои ги превема за одржување на предвремените парламентарни избори на 24 април 2016 година. Исто така, Централниот комитет донесе едногласна одлука за кандидат за премиер на РМ со кој ќе настапиме на предвремените парламентарни избори да биде Никола Груевски, а за кандидат за премиер на Владатa која е задолжена да ги спроведе овие избори ќе биде генералниот секретар на партијата Емил Димитриев. Станува збор за сериозен и одговорен човек кој што својот професионален ангажман до сега го има докажано на повеќе позиции и цениме дека целосно и одговорно ќе ја извршува оваа функција на премиер на Владата која ќе спроведе предвремени парламентарни избори, истакна Димовски.

Најчитани вести