четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Димовски: Значајно е што во Изборниот законик е конкретно дефинирана датата на избори

Измените во Изборниот законик се носат во насока изборите кои што треба да се случат на 24 април 2016 година, да бидат прифатливи и резултатите на тие избори да бидат прифатени од сите политички партии да се заврши оваа политичка криза и Македонија да влезе во еден нормален период во кои што и Парламентот

dimovski-sobranie-1

Поврзани вести

Измените во Изборниот законик се носат во насока изборите кои што треба да се случат на 24 април 2016 година, да бидат прифатливи и резултатите на тие избори  да бидат прифатени од сите политички партии да се заврши оваа политичка криза и Македонија да влезе во еден нормален период во кои што и Парламентот, Владата и сите институции ќе имаат ќе имаат приоритет да се занимаваат со економските потреби на граѓаните отколку со политичките потреби на партиите.

Ова го истакна координаторот на пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ Илија Димовски на вчерашната 75 седница на Собранието на која се најдоа пакетот законски измени согласно договорот од Пржино.

Димовски во својата дискусија…

Најчитани вести