Македонија

Димовски: Македонија ќе гласа, граѓаните ќе победат!

Димовски: Македонија ќе гласа, граѓаните ќе победат!
Собранието се распушти! Македонија ќе гласа, граѓаните ќе победат!, порача на својот ФБ профил Илија Димовски, координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Официјално, Собранието се распушти, а претседателот Трајко Велјановски распиша избори на петти јуни.

Во собраниската сала не беа присутни пратениците на СДСМ, кои се упатија кон партиското седиште, каде во секој момент се очекува прес конференција на лидерот на СДСМ Зоран Заев.