Македонија

Димовски на Фејсбук: Шарените се радуваат што турската армија пука на турски народ, колкаво дно (ФОТО)

Димовски на Фејсбук: Шарените се радуваат што турската армија пука на турски народ, колкаво дно (ФОТО)

По вчерашниот обид за државен удар во Турција, реагираше пратеникот Илија Димовски на написите на опозиционерите од СДСМ и членови на т.н. „Шарена револуција“.

Шарените се радуваат што турската армија пука на турски народ… колкаво дно… – реагираше Димовски на Фејсбук.

А по однос поддршката и обединетоста на власта и опозицијата по однос на државниот удар, Димовски напиша:

Двете најголеми турски опозициски партии ЏХП и МХП ја поддржаа Владата на Турција и рамо до рамо останаа во Парламентот (кој беше бомбардиран од армијата) за да ја бранат демократијата и правото на народот да одлучува… така се гради држава!

ilija-dimovski