Македонија

Димовски: Нема да дозволиме нарушување на мирот, заради болните политички амбиции на Заев

Димовски: Нема да дозволиме нарушување на мирот, заради болните политички амбиции на Заев

Во Спомендомот АСНОМ во Делчево ВМРО ДПМНЕ вечерва одржа трибина за актуелните состојби во државата.

На трибината говореа градоначалникот на Делчево Дарко Шехтански, министерот за здравство Никола Тодоров и пратениците Илија Димовски и Антонио Милошовски.

Отворајќи ја трибината градоначалникот Шехтански ги поздрави присутните граѓани и гостите од париското раководство, а потоа направи краток осврт на реализираните проекти од патната и комуналната инфраструктура во Делчево и населените места, со средства од Владата на Република Македонија и од општинскиот буџет.

– Реконструирани се повеќе локални патишта, изградени се десетици улици, детски игралишта, просторно се проширени детската градинка, основните и средното училиште, истакна Шехтански.

Пратеникот Димовски предупреди дека граѓаните се соочени со деструктивните сили од СДСМ, кои сакаат со лаги, клевети, сечени, лепени и монтирани материјали од незаконско прислушкување, да сеат раздор и омраза, да ги спречат реформските процеси, економскиот подем, старнските инвестиции и новите вработувања.

-Се обидуваат да ја преиначат волјата на граѓаните, да дојдат на власт без изборен резултат, рече Димовски и додаде дека разликата меѓу нивниот начин и стил на владеење од оној на владата на чело со Никола Груевски е во тоа што тие даваат нереални ветувања, не држат до дадениот збор, кога се на власт забораваат на граѓаните, на земјоделците, на студентите и учениците.

Според Димовски лидерот на опозицијата Зоран Заев, ни малку не се раликува од неговите претходници, дури и ги надминал со заканите, клеветите.

-За да им се оддолжи за услугите тој најавува спремност за насилство и крвопролевање. Ние нема да дозволиме нарушување на спокојството и мирот во Република Македонија, заради остварување на неговите болни политички амбиции, порача Димовски.