недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Димовски: Воведуваме пробна година за државниот испит и не отстапувме од реформи

Има уште две-три години од спроведување на законот, а во меѓувреме, ако има потреба од интервенции, тие ќе се направат, рече Димовски.

dimovski-5001

Последни вести

Воведуваме пробна година за државниот испит и нема да се отстапи од потребата за реформи, вели  Илија Димовски, координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, објави порталот Курир

– Има уште две-три години од спроведување на законот, а во меѓувреме, ако има потреба од интервенции, тие ќе се направат, рече Димовски.

Според него, последните студентски протести се повеќе политички отколку студентски.

– Говорите се политички, транспарентите се политички. Протестот на Студентскиот пленум се однесе во политика, се претвори во антивладин студентски пленум, истакна тој.

Најчитани вести