Македонија,Крими хроника

Директорка дозволила полагање државна матура без свидетелства

Директорка дозволила полагање државна матура без свидетелства
Просечна оценка на државната матура во јуни е 3.37

СВР Тетово поднесе кривична пријава против З.Х.(57) од Тетово поради сомнение дека ја злоупотребил својата положба и овластување.

При контрола на државниот инспекторат во ОСЕУ „8-ми Септември“ во Тетово е утврдено дека пријавената во својство на директор и овозможила на Ш.Е. без свидетелство од втора, трета и четврта година да полага државен испит по предметите албански и англиски јазик во периодот од 2009/2010 година.

Исто така е утврдено дека во наведеното училиште немало главна книга односно не била водена педагошка евиденција.