понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ФОТО: Што се случува кога див слон ќе се загуби во град?

Што се случува кога див слон ќе се загуби во град? Внимавајте додека поминува на патот.

slon-grad-4

Поврзани вести

Што се случува кога див слон ќе се загуби во град? Внимавајте додека поминува на патот.

Што се случува кога див слон ќе се загуби среде град?

Што се случува кога див слон ќе се загуби во град?

Пред неколку дена див слон се прошета низ улиците на индискиот град Гувахати и го блокираше сообраќајот. Натрапникот е припадник на стадото диви слонови што поминуваа низ ридовите во близина, но очигледно се загубил.

Што се случува кога див слон ќе се загуби во град?

Што се случува кога див слон ќе се загуби во град?

Животното се загуби во населеното место утрото, но не беше повредено. Исто така, неговата посета не предизвика никакви штети и не повреди никого. Најверојатно се загубил и влегол во градот, вели Чандан Бора, шумски полицаец во градот.

Што се случува кога див слон ќе се загуби во град?

Што се случува кога див слон ќе се загуби во град?

Властите успеале да го вратат животното во шумите уште истото попладне.

Што се случува кога див слон ќе се загуби во град?

Што се случува кога див слон ќе се загуби во град?

Како што помалите градови во Индија се повеќе се развиваат, населението и инфраструктурата се повеќе се доближува до шумите и националните паркови, па така животните се почесто се губат во градовите. Само за пример, во мај минатата година, училиштата во градот Меерут во Северна Индија беа затворени откако во градот залута леопард.

Најчитани вести