понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 1

„Дневни аваз“: Сите земји од поранешна Југославија се споменуваат во „Панамските документи“

Македонија е застапена со две фирми, Србија и Босна и Херцеговина немаат компании на списокот, но во него фигурираат тројца босански акционери, забележува весникот.

105267390

Последни вести

Сите земји од поранешна Југославија се споменуваат во тајните документи на панамската адвокатска фирма „Мосак Фонсека“ (Mossack Fonseca) за поседување тајни сметки во Панама, информира босанскиот весник „Дневни аваз“.

Според податоците објавени во весникот „Ајриш тајмс“, најмногу компании на списокот што доаѓаат од земјите од регионот има Словенија – 21, потоа следат Црна Гора со 13 и Хрватска со три компании.

Македонија е застапена со две фирми, Србија и Босна и Херцеговина немаат компании на списокот, но во него фигурираат тројца босански акционери, забележува весникот.

Најчитани вести