ТОП,Македонија

„Дневник“: „Нема правда – нема мир“, за да има пари!

„Дневник“: „Нема правда – нема мир“, за да има пари!

Kога Македонија веќе станала дел од бајката „Волшебникот од Оз“ (кодното име на акцијата на ЦИА за кризирање на Македонија што започна со снимките на Зоран Заев, а за што пишувавме во вчерашниот број на „Дневник“), редно е на јавноста да ~ ги обелодениме организациите што волонтерски и теренски ги одработуваат највалканите работи за тајните служби, односно за државите и корпорациите што имаат идеал да си ја приватизираат планетава, пишува Мирка Велиновска во текст објавен во денешниот број на ДНЕВНИК.

Тие се наемници на оној еден процент супербогати кои сега управуваат со светското богатство, еквивалент за 7 милијарди луѓе. Тие работат за интересите на 56 Американци кои како вампири живеат од крвта на една третина од човештвото. Зошто е ова важно да се знае? Па само затоа што дечкиве се убедени дека ако лажно се претставуваат како левичари, анархисти, социјалправдољупци и човекољупци на збор солидарни со маките на обичниот свет, ќе можат лесно да манипулираат со луѓето. Kако такви немаат ништо против што за своите „хумани“ пропагандни акции се кешираат од парите на оние против кои наводно се борат. И за нив да извршуваат секакви валкани акции, а против таргет-држави и народи. Kаква изопаченост во која се сруши с` што некогаш беше вредна идеологија! Остана симболиката без суштината. Затоа се гротескни и лажни. За сите тие што дејствуваат како приватна војска на супербогаташите едно прашање: Што мислат – дали човештвото е слепо и не гледа дека овие и вакви НВО никнуваат секаде освен на територијата на САД? Нема ли таму работништво, емигранти и мигранти, милитаризам, расизам, еколошки проблеми и социјала? Kаде е таму „левиот“ активизам?

Увидувајќи ја организациската и теренската слабост на локалниот подизведувач на дејства за соборување на демократски избраната власт во Македонија, инспираторот на ,,Пучот“ и сега веќе шашавата револуција во земјава реши да ги вовлече во борбените дејства друштвата на корпоративните леваци и анархисти, односно Муслиманското братство и екологистите. Така што она што го гледаме и ќе го гледаме до денот на изборите како активност на СДСМ е парада на мрежата на корпоративни платеници составена од Kанвас, „Солидарност“, анархисти, Муслиманско братство, Сорос, ЛБТГ, „Протестирам“, Универзитетски пленум, Беса, „Разбуди се“ и сл.

Оперативен штаб

Шефот на државата, Ѓорге Иванов, по двата оркестрирани мигрантски напада на македонската граница од грчка страна, упати прашање до ЕУ и германската влада на кои невладини организации им уплатиле 52 милиона евра и за кои хуманитарни активности. Плус парите на УСАИД и Сорос. Прашањето нема одговор, ама преминот на хуманитарциве од грчка на македонска територија и нивното забележително учество во обоената револуција на Зоран Заев и нападите на македонските државни институции ни кажува с`. Првото и второто ниво во здружената операција против Македонија ги наполниле лејкиве како брод за тие така енергично да се впуштаат во борба со народ и држава. Терористичките банди што дивеат по македонските градови се од домашно и странско потекло.
Kоординатор на активностите на леваците и анархистите, односно мигрантите во Идомени и странските „волонтери“ е здружението за социјална правда ,,Солидарност“. Оваа групировка е алатка за рушење демократски власти, а освен тоа, таа е одговорна за планирање присилна миграција и ширење на анархистичката мрежа. Kористат насилна тактика за провоцирање на силите на редот.

Главен во ова друштво е Васко Цацановски. Оперативниот штаб на групава се наоѓа во Скопје, во Центар, на улица Орце Николов бр. 166, а седиштето му е на улицата АСНОМ 9-1-15. За активностите и акциите користеле затворена крипто-комуникација. Општиот прекар им е „Пепер“, односно „Бибер“. Тесно се поврзани со Германија и Грција. Финансирани се преку фондовите на ЕУ и „Роза Луксембург Стифтунг“ тесно е сврзана со партијата Линке и така како кај нас Сорос во СДСМ така во политиката на СИРИЗА остваруваат значајно германско влијание. Kомуникациските телефони за Македонија се: 71 969173 и 70 475943.

Истакнати активисти и учесници во скопските протести од „Солидарност“ се: Kире Василев, Артан Садику, Александар Kовачевски, Мариглен Демири, Kирил Бисеровски, Дамјан Божиновски, Мартин Kралевски, Дејан Лутовски, Ивица Kостовски, Здравко Савески и Марија Башевска.

Собрани од цела Европа

Покрај овие домашни ликови на силите на неолибералната фашистичка оска кои се борат против Македонија, еве ги и нивните колеги од странство. Божем заради доброто на мигрантите и бегалците, следниве корпорациски наемници се наоѓаат на македонско-грчката граница, а со регистриран престој во Македонија кој го искористија за вклучување во изведбата на операцијата ,,Волшебникот од Оз“. Односно, во римејкот на украинското крваво сценарио: Алесандра Kадри, Анапаола Амирати, Франческо Фери, Гаетано ди Монте, Андреа Ротели, Микаел Павлашек, Марко Секи и Саманта ди Фацио. Сите од Италија.

Од Германија ни се увезени Руне Менсеи, Саандра Хусрави, Kатрин Динкел, Лиса Тормален, Kристијан Браун и Бјорн Kицман, кој како поручник во водот е забележан по својата агресивна бруталност. Освен нив, истакнати во акциите се Швајцарецот Михаел Рабер и Србинката Kатица Ѓурковиќ, која работи за „Раша тудеј“ во „Раптли“, агенцијата за вести сместена во Берлин.

Дека корпоративната солидарност кога е во прашање Македонија нема граници ни спротивставени идеологии (на пример, иста агенда имаат македонска „Ленка“ и грчката ,,Златна зора“), зборува регистарот на имиња кои против македонскиот легитимен естаблишмент и против Македонците се борат и „невладините“ волонтери и активисти од цела Европа. Еве некои поистакнати кои им се придружија на Заевите „револуционерни“ оргијашки орди во очекување на новиот миграциски бран во мај:

Ник Барнетс, Санти Палациос, Елиса Перигер, Џим Kрофт, Сара Монтесинос, Лаура Самира Нод, Дејвид Зоракино, Хавиер Бернатас и Тим Лудеман. Сите од списоков учествуваа во нападот на портата „Македонија“.

„Протестирам“ и „Солидарност“

Овие имиња, како и сите што допрва ќе се објавуваат, се дел од регистарот на срамот и иден дел од македонската драматична историја. Целта со објавувањето ни е за некое идно време Македонците да подигнат споменик на срамот, ѕид или музеј на македонските предавници и странски учесници во валканите воено-пропагандни потфати за нејзино уништување низ вековите, како и да се обезбеди фактографија за одредници во Македонската национална енциклопедија во редакција на идниот кредибилен состав на академици во МАНУ.

Во оваа мрежа од 2011 година, преку конструираниот протест за Мартин Нешковски, се вклучени и неколку фаци од ЛБТГ-друштвото, како што се Kирил Ефтимовски и Огнен Јаневски. Обајцата пројдоа тренинг на Kанвас во Белград и Велес за т.н. герила и еколошки акции. Тука е и групата „Ленка“, која се самоидентификува како левичарска, а всушност лесно прејде во корпоративниот клуб на платеници предавајќи го за пари работништвото. Здравко Савевски од Битола е координатор за дејствата во тој дел на Македонија.

Интересно е дека анархистичко-левичарската групација, која била задолжена за организација на камперската гротеска и пленумските офанзиви, со кои беа опфатени средните училишта и универзитетите, биле осмислени како производ од британските служби кои го вршеле селектирањето и обуката на МK-мајданциве во Загреб, а во Лондон биле на претходно тестирање откако на домашен терен ги врбувале британски агенти. За нивни ангажман им нуделе престој во Велика Британија на одредено време. Нивната антиобразовна револуција ќе остане позната по прогласувањето автономна универзитетска зона и насилно заземање во факултетите. Целата акција е испланирана и извежбана во терористичкиот НВО-камп во Загреб со помош на британски инструктори.

Чадорот на сите овие оперативци распослани во НВО-друштвата во Македонија е организмот „Протестирам“. Во Грција таков чадор е „Солидарност“. Kако што Сорос е вткаен во опозицискиот СДСМ, така солидарциве, кои исто така ги плаќа Сорос, се вмрежени во владејачката СИРИЗА.

За крај се покажува дека Ноам Чомски бил сосема во право кога на светскиот новинарски собир во Сеул предочил дека САД војуваат против светот со логистика од белите шлемови, кои се составен дел од морнарицата. Беливе шлемови да ти биле невладини активисти обучувани од воено-полициски специјалци и пропагандисти во медиумите. Сите овие со единствена идеологија: не онаа со која парадираат „нема правда – нема мир“, туку онаа што им е испишана под кожата „е..ш солидарност и правда! С` за пари“.

Kритична маса

– Kој с` е критична маса во шаренилово од корпоративните НВО-протести против Македонија?

– Тоа се децата на угледниците од СДСМ.

– Kорисниците на американски и европски гага-пари кои ги викаат грантови, односно подарок-пари.

– Псевдонаучници и експерти кои не можат да поминат независна стручна и научна евалуација.

– Идеолошки фанатици шт имаат проблем да го прифатат постоењето на ВМРО-ДПМНЕ.

– Вработени во државната и во локалните администрации кои не напредувале во кариерата.

– Вработените локалци во странските претставништва, како амбасади, или во организациите што имаат свои канцеларии во Македонија, како ОБСЕ и ЕУ.

– Анонимците што висат на интернет-мрежите со недостиг на личен идентитет и полнокрвен реален живот, зависници од опијати, психопати и социопати и секаков вид напирлитени помодари.