Свет

До сега 780 лица повредени во Киев

До сега 780 лица повредени во Киев

Бројот на повредените како резултат на масовните судири во Киев, достигна 780 лица. Ова беше објавено на сајтот на Министерството за здравство на земјата, пренесе „РИА Новости“.

Во последното деноноќие медицинска помош побарале 56 лица, од кои 31 се хоспитализирани, забележува Заводот и додава дека од почетокот на судирите загинале 82 лица.